top of page

ABOUT

In 2013 zaten oude schoolkameraden Serge en Yannick van een lekker pintje te genieten in hun stamcafé JH Cahier De Brouillon in Hoogstraten. Tussen het tappen van bier en moppen door ging het over hun passie voor muziek en dat ze misschien toch eens die band moesten starten waar ze het al jaren over hadden.

Ze sloegen aan het repeteren en sprokkelden hier en daar bandleden op, samen met Ignace en Rutger is de band eindelijk compleet. Nu enkel nog een bandnaam en muziek maken. Beide gemakkelijker gezegd dan gedaan. Vrij snel is de naam Kevlar uit de bus gevallen, passend bij het onstopbare karakter van de muziek die ze willen maken. Eerst was er een grote variatie van muziekstijlen door de verschillende smaken binnen de groep. Wisselend tussen genres als Blues, Hardrock, Metal en zelfs Hardcore, ontstaat de Sound van Kevlar..

Onder invloed van lokale helden zoals Tangled Horns en King Hiss begint de muziek steeds meer op stonerrock te lijken. Maar met invloeden van Doom, denk Black Sabbath of Kyuss, en zekere psychedelische accenten kneden ze hun eigen genre. Sommigen durven zelfs te zeggen dat er gelijkenissen zijn met wat van het eerdere werk van Pink Floyd en dat er een soort Postrock sfeer rond de band hangt.

Maar zoals Shakespeare in een nogal bekend werk schreef "What's in a name?" We moeten hem gelijkgeven en kunnen enkel het volgende zeggen. Kevlar gaat hard, met emotioneel geladen songs die de mensen meeslepen op een muzikale trip, en brengen hun muziek met veel passie voor een uiterst aangename luister ervaring.

bottom of page